Vázadapterek - bajonett átalakítók

Az adapterek segítenek átjárás biztosítani a különböző gyártók vázai és objektívjei között. Lehetőségünk van DSLR vázra szánt objektívjeinket tükör nélküli (MILC) gépeken használni a megfelelő vázadapter segítségével. Ha lecseréljük a rendszerünket, nem kell azonnal hatalmas költségekbe verni magunkat. Például használhatjuk Canon EF/EF's lencséinket "R" vagy "M" vázon, de akár Sony milcre is tudunk Canon objektívet tekerni. A bajonett átalakítók kompatibilissé teszik a két független rendszert, általában AF támogatással, sőt bizonyos modellek beépített szűrőrendszer használatával.

Nézet:
Sorrend:

Az adapterek jelentősége, és használata a napi fotográfiában:

Az adapterek segítségével tudunk a fényképezőgépünkre egy nem kifejezetten a gépünkre tervezett objektívet felhelyezni. Számos változatuk létezik. Biztosíthatnak átjárást bajonett típusok között (pl. DSLR és MILC) vagy épp gyártók között is (pl. Canon és Nikon között). Az objektív átalakítók szerepe nem elhanyagolható. Az objektív adapterek használata számos előnnyel járhat a fotós számára. Először is, lehetővé teszi, hogy régi vagy más típusú objektíveket használjon a fényképezőgépén. Ezek lehetnek olcsóbbak vagy nehezen beszerezhetők a modern objektívekhez képest. Másodszor, a már korábban említett módon lehetőség nyílik különböző bajonettel ellátott, rendszeren belüli objektívek alkalmazására, ami további lehetőségeket nyújt a kreativitás kifejezésére, és nem utolsó sorban költséghatékony megoldás. Természetesen az adapterek használatának is vannak korlátjai. Manuális adapterek segítenek ugyan expozícióig eljutni, azonban le kell mondanunk az autófókusz támogatásról vagy a vázról történő rekeszállítás lehetőségéről. Bizonyos esetekben a bázistávolság, mint meghatározó fizikai jellemző teszi lehetetlenné a bajonett átalakítók használatát.

MEIKE adapterek különleges tulajdonságokkal és szolgáltatásokkal.

A Meike adaptereinek használatakor nem kell lemondanunk olyan extra kívánságokról sem, mint az AF (autófókusz) használat, a fényképezőgépen történő rekeszállítás lehetősége vagy a teljes EXIF adatok elérése. A legtöbb esetben teljes értékű elektronikus kapcsolat van a gépváz és az alkalmazott objektív között. Az EOS R vagy M adapterek segítik az átállást a tükörreflexes vonalról. A bajonettípusok összehangolása ebben az esetben 100%-os, mindenféle kompromisszumtól mentes. A Meike termékek kidolgozottsága és az összeszerelés minősége egyedülálló ezen termékek piacán. Minden ezetben fém testtel és réz vagy aranyozott érintkezőkkel kerülnek forgalomba. A tökéletes kontakt, az időjárásálló kivitel és az üzembiztos használat a legfőbb jellemzői.

A "drop-in" filterekről:

A beépített szűrőrendszerrel ellátott adapterek egy forradalmi megoldást jelentenek. Ebben az esetben a fotográfiai szűrőt (UV, cirkuláris polár vagy ND és VND) közvetlenül az adapterbe csúsztatjuk. Változtatható denzitású szűrő esetén nem kell az objektív elejéhez nyúlni a beállítások módosításához. A szűrőket bármikor cserélhetjük, így mindig a fényviszonyokhoz és az elképzeléseinkhez leginkább alkalmazkodó filtert tudjuk használni. A másik hatalmas előnye, hogy nem szükséges minden objektívhez külön szűrőt vásárolnunk, hiszen azt az adapter tartalmazza, így független az objektív frontlencséjének szűrőmenet méretétől.

 

Nem találod, amit keresel? IDE KATTINTVA írd meg kívánságod, és első helyen kezeljük kérésed!