UV - Ultraviola szűrők

AZ UV szűrők

Az ultraviola szűrők (UV) megalkotásának igénye még a filmes korszakra nyúlik vissza. A magas UV sugárzásra a filmek érzékenyek voltak, azokon lilás, kékes elszíneződést okozott. Nagy tengerszint feletti magasságokban, hegyekben különösen erős az UV hatása. Az ózonréteg vékonyodása is befolyásolja a földet érő UV sugarak mennyiségét. A digitális technika térhódításával az UV szűrők szerepe eltolódott.

A szenzorok érzékenységére és a kép elszíneződésére a magas UV sugárzás sincs akkora hatással, mint korábban, azt a filmeknél tapasztalható volt. A gyártók azonban nem álltak le a fejlesztésükkel. A minőségi bevonatokkal ellátott UV szűrők fizikai védelmet nyújtanak - a sokszor méregdrága - objektíveknek, védik a frontlencsét a karcolódásoktól, maszatolódástól és a porszemek bejutásától. Bizonyítottan kisebb az objektív gombásodásának esélye. Elsődleges funkciójukat megtartva, így válnak a felszerelésünk első védelmi vonalává. Ezek a szűrők rendkívül hatékonyak a szabad szemmel láthatatlan ultraibolya sugárzás kiszűrésében, ami javítja a képek színvisszaadását és kontrasztját.

A Hoya UV szűrők tartósak, ellenállnak a karcolásoknak és a sérüléseknek, így hosszú élettartammal rendelkeznek. Árát tekintve töredéke az objektívünk árának, hasznossága vitathatatlan. Vékonykeretes változatai szinte észrevehetetlenek, gyakorlatilag semmilyen súlytöbbletet nem jelentenek a felszerelésünk összességét nézve. Ha gond adódna, elég a szűrőt cserélni. A beeső fény szinte 100%-át átengedi, használata nem igényel korrekciós beállítást. A tükröződésgátló bevonatoknak (HOYA Multi Coating HMC) köszönhetően még extrém körülmények között sem okoz reflexiós becsillanásokat. A minőségi HOYA UV szűrők nem lágyítják a képet, használatukkal sokat tehetünk felszerelésünk megóvása érdekében. 

Ha minőségi, megbízható UV szűrőt keresel jó ár-érték aránnyal, akkor a Hoya az egyik legjobb választás. Az általuk kínált UV szűrők kiváló minőséget biztosítanak az amatőr és profi fotósok számára egyaránt. Webáruházunkban eredeti Hoya UV szűrőket találhatsz, amelyekkel elégedett leszel. Ha bármilyen kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot.

HOYA - A különbség egyértelmű!

Nézet:
Sorrend: