Fényformálók

A fényformálók különböző típusai más-más módon hatnak a fényforrások által kibocsátott fényre. Alapvetően a fény irányának, jellegének és minőségének megváltoztatására és szabályozására használjuk. Segítségükkel érhetjük el fotóinkon és videóinkon a számunkra megfelelő megvilágítási effektusokat. Egy olyan eszköz lesz a kezünkben, amellyel a saját látásmódunknak és igényeinknek megfelelő megvilágítási környezetet hozhatunk létre. Szükség esetén koncentrálhatjuk vagy éppen szórhatjuk a fényt. Lágyabbá vagy keményebbé tehetjük a megvilágítási profilunkat. Mindenre van megoldásunk!

Fajtái és azok felhasználási területei:

A fény irányának és jellegének megváltoztatására különböző fényformálók állnak a rendelkezésünkre. Stílusunk és igényeink megvalósítására nyújtanak hathatós segítséget a különböző derítőlapok, ernyők, softboxok, snootok illetve reflektorok. Mivel a fotózás egy szubjektív műfaj, így nem is lehet egyértelműen meghatározni, hogy mihez mit is kell használni, melyik fényformáló megfelelő az adott feladatra. Ráadásul egy fényformáló családon belül is nagy eltérések lehetnek. Gondoljunk csak egy fehér áteresztő és egy arany felületű reflex ernyő közötti különbségre. A világítástechnika fejlődésével a fény útjának terelése, annak lágysága vagy épp keménysége, színhőmérséklete, szóródási képessége vált megoldandó feladattá. Általánosságban elmondható, hogy a reflektorok és snootok a fény irányításában, koncentrálásában míg a softboxok és ernyők inkább a fény szórásában és egyenletesebb eloszlatásában lesznek a segítségünkre. Mindig a bevilágítani kívánt téma alapján hozzuk meg a döntésünket. Más hatással bír egy nagy méretű softboxból terülő lágy fény és megint más jelleget kölcsönöz a képnek egy reflektorral kivilágított és keményre hangolt megvilágítás. Aki komolyabban szeretne foglalkozni a stúdióvilágítás témakörével, az rengeteg hasznos videó találhat ebben a témában az interneten. A fényformálók nem tartoznak a drága felszerelések közé, de használatuk nélkülözhetetlen. Az akkumulátoros vakuknak köszönhetően a stúdió már kiköltözhet a szabadba. A Godox fényformálói Bowens adapter segítségével rendszervakukhoz és stúdióvakukhoz, valamint állandó fényű forrásokhoz is használhatók. Legyen szó stúdiófotózásról vagy egy szabadban megvalósított portréfotózásról, ugyanazon fényformálókat tudjuk használni. Folyamatosan bővülő és a legújabb trendeket figyelemmel kísérő választékunkban mindenki megtalálja a számára megfelelő fényformálót. Ahogy mondani szokás, előbb-utóbb mindenből szükség lesz legalább egy darabra.

Godox termékek:

Áruházunk széles választékban forgalmazza a Godox minőségi fényformálóit. Ernyőként nyitható softboxok, áteresztő és reflexernyők és reflektorok széles választékát kínáljuk versenyképes áron.

Kreativitásra fel!!!Nem találod amit keresel? IDE KATTINTVA írd meg kívánságod, és első helyen kezeljük kérésed!