Makró közgyűrűk

A makró közgyűrűk lehetővé teszik, hogy apróbb tárgyakat nagyobb méretben mutassunk be a képen, így részletesebben megfigyelhetjük és megörökíthetjük annak apró részleteit. A miniatűr világ leképezésének költséghatékony és hatásos fotós kiegészítői a makro közgyűrűk. Nagy nagyítás érhető el költséghatékony módon. Kínálatunkban elérhető szinte az összes DSLR és MILC modellhez. Makró fotózás makró objektív és kompromisszumok nélkül.

A makrózásról, a közgyűrűk használatáról

Számos fotós kiegészítő közül talán a makró közgyűrűk azok, melyek a legnagyobb kreativitásra ösztönzik az embert. A miniatűr világ megmutatása, képi megjelenítése mindig is központi téma volt a fotósok körében. Számtalan kombinációs lehetőség, megannyi ábrázolási mód, a fénnyel való játék az igazi terepe ezeknek a kütyüknek. Nem hiányozhat egyetlen fotós eszköztárból sem. Elérhető szinte az összes fényképezőgéphez, legyen az MILC vagy DSLR! A makro közgyűrűk 2 vagy 3 tagból állnak. A gyűrűk kombinálásával változtatható módon tudjuk szabályozni az objektív és a érzékelő síkja közötti távolságot, ezáltal variálni a leképezési arányt. "Kézből" is lehet velük jó minőségű képet készíteni. Nem árt tudni azonban, hogy ha komolyabban szeretnénk makrózni, akkor ahhoz sok-sok fény (legyen az természetes vagy mesterséges) és megfelelő stabil alátámasztás szükségeltetik.

Mire lehet még szükség?

A közgyűrűk kombinálhatóak körvakukkal, rendszervakukkal és speciálisan erre tervezett rádiós ikervakukkal. A stabilitás megteremtésének kétségtelenül a leghatékonyabb eszköze a felszerelésünk súlyához optimálisan kiválasztott állvány használata. Ha minden készen áll, akkor már csak a fantáziánkra és a kreativitásunkra lesz szükség. De mi fotósok büszkén mondhatjuk: abból nincs hiány. Minden egyes fénykép egy kis műalkotás lesz. Olyan részleteket mutathatunk meg az élővilág és a természet kincsestárából, amire eddig nem volt lehetőségünk. A bátrabbak ötvözhetik manuális kihuzattal vagy alkalmazhatnak focus stacking technikát a még látványosabb eredmény elérése érdekében.

Alkalmazási területek:

Természetfotózás, portréfotózás, élelmiszerfotózás és termékek fotózása csak néháy terület, ahol alkalmazunk makrófotókat. Segítségével elérhetjük a természet apró részleteinek megörökítését, például a rovarok, virágok vagy levelek textúráját. A makrófotózás fontos szerepet játszik az ékszerfotózásban, ahol a részletek bemutatása  és a felületek ábrázolása új perspektívákat nyit meg a fotós számára. Emellett a makrófotózás fontos szerepet játszik a tudományos kutatásokban, ahol a különböző anyagok és organizmusok részletes felvételei szükségesek azok bonyolult megértéséhez. A közgyűrűkkel történő fotózás egyszerű és hatékony módja a miniatűr világ bemutatásának, és kiváló minőségű fotókat eredményez. Ha érdeklődik a makrófotózás iránt, és minőségi megoldást keres akkor a Meike makró közgyűrűkben megtalálja a tökéletes társat képei elkészítéséhez.

Mi kell egy jó makró felvétel készítéséhez? Egy fényképező gép, egy makró közgyűrű, egy objektív + természetesen fény, stabilitás és a mindenkiben ott szunnyadó "alkotni vágyás"!

Kreativitásra fel!!!Nem találod amit keresel? IDE KATTINTVA írd meg kívánságod, és első helyen kezeljük kérésed!