CPL - Cirkuláris polárszűrők

A CPL avagy a cirkuláris polárszűrők,

Most minden HOYA termék 10%-al kedvezőbb áron vásárolható meg! Kuponkód: FILTER10

A CIR-PL vagy CPL cirkuláris polárszűrők igazán nélkülözhetetlenek a fotográfia és videózás világában. Az ilyen típusú szűrők rendkívül hasznosak olyan helyzetekben, ahol a polarizált fény nehezíti a részletek megörökítését és a kép tökéletesítését. Gondoljunk csak a csillogó, tükröződő vízfelületekre vagy nem fémes anyagokra. Ezen helyzetek kihívást jelenthetnek a fotósok számára. A Hoya cirkuláris polárszűrői segítségével teljes kontrollt gyakorolhatunk a környezetből érkező fénysugarakra. Ez a szűrő megszűri az atmoszférán keresztül érkező és a környezeti tárgyakról, porról és cseppekről visszaverődő részben polarizált fényt. Az eredmény pedig lenyűgöző: tisztább színek és erőteljesebb kontraszt a képeken. A Hoya cirkuláris polárszűrői számos előnnyel rendelkeznek. Ez magyarázza népszerűségüket a fotós és videós közösségben. Ezek a szűrők magas minőségű üvegből készülnek, amelyek biztosítják a kristálytiszta és éles képek rögzítését. Emellett speciális bevonattal vannak ellátva, amely megakadályozza a szennyeződések és vízcseppek lerakódását. A szűrők könnyen tisztíthatóak és hosszú élettartamúak.

Nézet:
Sorrend:
 

 

A polárszűrők használata és jelentősége a fotográfiában és a videózás terén:

A CIR-PL vagy CPL szűrők jelentősége felbecsülhetetlen a fotográfiában és a videózásban. Vannak bizonyos helyzetek, ahol a polarizált fény lehetetlenné teszi a részletgazdag, minden szempontból értékes kép készítését. Ilyenek a csillogó, tükröződő víz- vagy üvegfelületek vagy nem fémes felületek, melyek komoly kihívások elé állíthatják a fotóst. A polárszűrők segítségével kontroll alatt tarthatjuk a tér minden irányából a képérzékelőre jutó fénysugarakat. A közvetlen nap fénye a képérzékelőt már a légkörön áthatoló és az ott található felületekről, porszemekről, páracseppekről össze-vissza tükröződő részben polarizált fény éri el. Ezen visszatükröződések kiszűrésére hozták létre a cirkuláris polárszűrőket. Amennyiben a légkörben tapasztalható reflexiókat szűrjük ki, úgy az égbolt képe sokkal kékebb tónusú és kontrasztosabb lesz. A Hoya szűrők számos előnnyel rendelkeznek, amelyek magyarázzák azok népszerűségét a fotósok és videósok körében. Az egyik ilyen előnyük a minőség kompromisszumok nélkül. A Hoya szűrők magas minőségű üvegből készülnek. Ez garantálja a tiszta és éles képeket rögzítését. Ezenkívül a szűrők speciális bevonatréteggel vannak ellátva. A bevonatok csökkentik a szennyeződések és a víz megtapadását a felületen, így könnyen tisztíthatóak és ezáltal lényegesen tartósabbak.

A szűrők hatása, működésének megértése:

A szűrő hatása minden napszakban megfigyelhető, de a legdrámaibb hatást a reggeli és az esti órákban tapasztalható. A csillogó, nem fémes felületekről visszaverődő sugarak kordában tartása pedig feltár számunkra olyan textúrákat, melyek a cirkuláris polárszűrő (CPL) használata nélkül nem tudnánk megörökíteni. A CPL-szűrőt technikailag úgy kell elképzelni, hogy a szűrő két üvegén keresztül a tér minden irányából jutnak be fénysugarak az objektív belsejébe, majd a képérzékelőre. A két szűrőlap egymáson való elforgatásával, bizonyos polarizáltságú (irányú) fénysugarak átjutnak a két szűrőlapon mások pedig nem. A hatásfok függ a beeső fény szögétől és a elforgatás mértékétől. A hatás azonnal érzékelhető a fényképezőgép keresőjében vagy az LCD kijelzőn. Így a kívánt hatás mértéke közvetlenül az expozíció előtt megfigyelhető. Használatával kb. 1 fényérték veszteségünk adódik. Célszerű akkor alkalmazni, amikor arra szükség adódik. Nélkülözhetetlen társ a fotós eszköztárban a legnépszerűbb UV szűrők mellett.

Kiváló ár/érték arány, megbízható japán minőség és precizitás!

Ha a minőség és az ár-érték arány számít, akkor a Hoya japán cirkuláris polárszűrői egy kiváló választás a fotósok és videósok számára. Vásárlóként biztos lehet abban, hogy a Hoya szűrők kiváló választásnak bizonyulnak. Ha minőségi és tartós terméket szeretne vásárolni megfizethető áron, válassza a HOYA-t.

HOYA - A különbség egyértelmű!