IR - Infravörös szűrők

IR -Infravörös szűrők! A láthatatlan fény világa!

Most minden HOYA termék 10%-al kedvezőbb áron vásárolható meg! Kuponkód: FILTER10


Fedezzen fel egy rejtett világot a Hoya IR Infravörös szűrők segítségével! Az infravörös fénytér meglepő és lenyűgöző, amelyet az emberi szem nem lát és vizuálisan nem érzékel. A Hoya IR infravörös szűrők kiválóan alkalmasak arra, hogy megmutassák ezt a láthatatlan tartományt, és olyan képeket hozzanak létre, amelyek szokatlanok és és jól használva az alkalmazott fotográfia alapjait művészi értékkel bírnak. Számos felhasználási területtel bírnak a tájképfotózástól kezdve az épületfotókon át egészen a portréfotózásig.

Nézet:
Sorrend:

A Hoya filterek jelentősége a fotográfiában.

Az infravörös fotográfia egy lenyűgöző műfaj, amelynek során képesek vagyunk rögzíteni a láthatatlan fényt. A szokatlan és művészi eredmények, amelyeket az infravörös fény befogásával elérhetünk, lenyűgözőek és izgalmasak a nézők számára. Olyan élményt nyújtanak, amire nem számítanak. Egyszerűen fogalmazva, a "látható fény" az a fény, amit szabad szemmel láthatunk. Az infravörös fény a látható fényt követően található a fény spektrumában, amit az emberi szem nem érzékel. Azonban ez a tény nem jelenti azt, hogy ne létezne. A Hoya IR Infravörös szűrők segítségével a fotósok képesek rögzíteni az infravörös tartományt. Így teljesen új lehetőségeket teremtenek a színvilág manipulálására és megteremtve ezze a különleges eredmények elérését.

A Hoya IR infravörös szűrők működési elve.

Az infra szűrők kiszűrik a 720 nanométer alatti fényt. Ennek eredményeként csak a nagyon piros tartományban és az infravörös spektrumban lévő fény jut be a lencsén keresztül a szenzorhoz. A 760 és 860 nanométer közötti tartományban a fény áteresztési aránya 95%. Mivel az infravörös fény kizárólag a piros szín spektrumában található, a képek minden területe piros árnyalatokban jelenik meg. A fekete-fehér stílus eléréséhez, ami jellemző az infravörös fotográfiára, szükség van a megfelelő fehéregyensúly beállítására még a fekete-fehér konvertálás előtt a utófeldolgozás során. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy a fekete-fehér kontraszt eltér a tipikus fekete-fehér beállításoktól. Egy egyszerű FF konvertálás soha nem hoz olyan eredményt, mint a szűrővel készített képek fekete-fehér átalakítása. Ebben (is) rejlik a fantasztikuma.

A "False Colour" vagy "hamis színek" az IR fotózásban.

Az infravörös fotósok gyakran "hamis színeket" alkalmaznak a színes képekhez, ami nagyon egyedi eredményeket hoz létre. Ilyen effektek kizárólag infravörös szűrőkkel lehetségesek. Itt a színcsatornák keverése és cseréje történik. A piros árnyalatok kékkel, a kék árnyalatok pedig pirossal helyettesülnek. Ez különleges és váratlan színkombinációkat hoz létre a kép egyes részein, attól függően, hogyan milyen módon visszaverődik vissza vagy nyeli el az objektum a fényt.

Fotózási tippek, felhasználási területek.

  • Tájképfotózás: Az infravörös fény szokatlan hatásokat eredményez a tájképekben, az égbolt élénk kék, a levelek fehér, és a felhők fehérek lesznek. Ez mesebeli látványt kölcsönöz a képeknek.

  • Architektúra: Az infravörös fotók kiemelik az épületek részleteit és struktúráit, létrehozva lenyűgöző építészeti felvételeket.

  • Portréfotózás: Az infravörös fotók lágyítják az arcok vonásait, és segítenek elrejteni a bőrhibákat, plasztikus hatása vitathatatlan.

  • Természetfotózás: Az állatok és növények világa infravörös fényben is izgalmas és lenyűgöző. Az IR szűrők segítenek kiemelni a részleteket és az érdekes textúrákat.

A fekete-fehér infravörös képek különösen kontrasztosak és lélegzetelállítóak, míg a színes infravörös képek mesebeli és szürreális hatást keltenek, mintha egy másik világból származnának. Az infravörös fotózáshoz nincs szükség jó időre, így bármilyen körülmények között létrehozhat kivételes hatású képeket.

Összeségben:

Ha fontolóra veszi az infravörös fotózást, vagy egyedülálló képeket szeretne hozzáadni portfóliójához, akkor mindenképpen próbálja ki a Hoya IR Infravörös szűrőket. Ezek a szűrők új dimenziót nyitnak meg a fotózásban, anélkül, hogy állandó változtatásokat kellene végrehajtani a fényképezőgépen különösebb költségek nélkül. Az infravörös fotók elképesztően egyediek és lenyűgözőek lehetnek, és bármilyen fotós eszköztárában kiemelkedő helyet foglalnak el. Különleges effektek létrehozásához kombinálható CPL vagy ND szűrőkkel is.