Vakuk, LED lámpák és tartozékok

Ebben a kategóriában találhatók a rendszer- és stúdióvakuk valamint azok tartozékai. A vakuk segítségével javítható a képek megvilágítása, kiegyensúlyozottabbá tehető a képek színárnyalatai, és eltávolíthatók a nemkívánatos árnyékok. Emellett az egyik legmeghatározóbb szereplői a kreatív fényképezésnek. Fő- és segédfényként számos felhasználási területe létezik. Minden fotós alapfelszerelései közé tartozik egy megbízható vaku. Kínálunk mesterséges megvilágítást professzionális esküvőfotósoknak, stúdió fotográfusoknak vagy a makró fotózás szerelmeseinek is.

Foto=fény, fénnyel kapcsolatos + gráfia=írás, rajzolás

A fényképezést mi más jellemzné jobban mint maga a fény! A fotográfia nem más mint a fénnyel írás művészete! Szükségünk van a fényre a képalkotáshoz, nélküle nem létezik fénykép. Vannak helyzetek, amikor a természetes fény már nem elég, vagy az irányíthatósága nem kedvező számunkra, esetleg ki kívánjuk egészíteni azt. Speciális területek is léteznek, amikor extra mennyiségű fényre van szükségünk. Ilyenkor tesznek jó és hasznos szolgálatot a rendszer- és körvakuk, biztosítva számunkra elegendő és megfelelő minőségű fényt a megálmodott kompozícióhoz. A modern vakuk már számos olyan funkcióval rendelkeznek, melyek használatával a számunkra legmegfelelőbb expozíciót érhetjük el. Képesek ETTL, TTL, iTTL, vagy akár HSS módban működni, amikor is a fényképezőgép helyettünk dolgozik. Elővillantással felméri a tökéletes expozícióhoz szükséges fénymennyiséget és a fővillanást már az elektronika által kiszámolt és beállított értéken végzi. Mindezt a másodperc töredéke alatt. Vakuinkat kezelhetjük csoportokban, távol a fényképezőgépünktől. Működhetnek vezérlő vakuként de lehetnek vezérelve is. A manuális vakuzás teljes alkotói szabadságot biztosít a fotósnak, de természetesen az automatikus módokban is alkalmazhatunk az igényeinknek megfelelő korrekciót. A stroboszkóp vakuzás is a fejlett fénykezelés tipikus iskolapéldája. Ezen mód segítségével gyorsan mozgó tárgyakat, azok egyes mozzanatait, fázisait tudjuk egy képen rögzíteni. A fényképezőgép egy expozíciós idejére (gyakorlatilag egy kép  készítése alatt) több villanás jut. Külön szabályozható a villanás ereje, a villanások száma és a frekvenciája (Hz). A környezeti hőmérséklet, az egymás utáni villantások száma és teljesítménye a vaku túlmelegedését és ezzel károsodását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében a vakukat egy alaplapi hőmérséklet figyelő rendszerrel látták el, hogy megvédje azt és sokáig tarsunk lehessen fotózásaink során. Haladó alkalmazások közé tartozik az indirekt vakuzás, a kreatív világítási rendszerek megalkotása a beépített derítólap vagy a nagylátószögű diffúzor használata. A vakuteljesítmény széles skálán változtatható, a vakuk dönthető és forgatható fejjel rendelkeznek. Termékeink között megtalálható a MEIKE és a GODOX makró-, rendszer-és stúdióvakujai, DSLR és MILC fényképezőgépekhez egyaránt.

Vakuk csoprtosítása, felhasználási területei:

Rendszervakuk:

A rendszervakuk a legelterjedtebb mesterséges megvilágítások. A legtöbb márkához kínálunk vakukat az egyszerű, hobby célra szánt felhasználástól egészen a professzionális célra történő alkalmazásig. Közvetlenül a gépvázra csatlakoztatható, mobil, könnyen használható eszközök. Szükség esetén a gépvázról levehető, csoprtokba foglalhatók és intelligens módon vakuvezérlőkkel irányíthatók. Számos fotózást segítő funkcióval támogatják az amatőr és a profi fotósokat egyaránt.

Stúdió vakuk:

Műtermi használatra tervezett, nagyobb teljesítményű vaku.

Makró vaku:

A miniatűr világ leképezésében nyújt nagyon fontos szerepe. Makró közgyűrűk használata során megnő az irányított nagy mennyiségű fény szerepe. Itt tesznek hasznos szolgálatot a makró- és körvakuk.

LED Lámpák:

Folyamatos fények, állandó vagy változtatható színhőmérséklettel. A fotózás és a videózás elengedhetetlen minőségi kellékei. Fénye nem vibrál, tökéletes színvisszaadás jellemzi minden egyes modellt.

Nem találod amit keresel? IDE KATTINTVA írd meg kívánságod, és első helyen kezeljük kérésed!