Fotós táska, tokok, hátizsák

Fotós táskák, tokok, hátizsákok a felszerelés szállítása, tárolása és védelme érdekében. A fotós kiegészítők praktikus és ma már divatos termékei a különböző méretben és tipusban kapható táskák és tárolási megoldások. A Genesis termékek üde színvilágukkal, formatervezésükkel és praktikus helykihasználásukkal igyekeznek megnyerni a vásárlókat. Válltáskái jól hordható darabok, akár divatos kiegészítőként is megállják a helyüket. A méretskála széles, így mindenki találhat magának megfelelő darabot.

Tárolás - design - praktikum

A felszerelés tárolása és biztonságos szállítása elengedhetetlen egy drága fényképezőgép vagy kamera szempontjából. Számos kialakítás és megannyi design közül választhat már a felhasználó, legyen szó egy viszonylag kis méretű objektívtokról vagy éppen egy protektoros guruló bőröndről. A fotós táska ma már igazodik a felhasználó igényeihez, nem csupán tárolóeszköz, hanem sokkal inkább egy stílusunkat is tükröző divatos fotós kiegészítő. A védelem mellett biztosítja felszerelésünk átláthatóságát és rendszerzését. Külön tárolóhelyek vannak kialakítva a számtalan de nélkülözhetetlen apró kütyünek, amire egy fotózáskor szükségünk lehet.

Fajták és kialakítások és azok használati jelentősége: Fajták és kialakítások és azok használati jelentősége:Fajták és kialakítások és azok használati jelentősége:

Ma már számos változat megtalálható a piacon, de kétségívül a két legnépszerűbb kategória az válltáskák vagy oldaltáskák valamint a hátizsákok csoportja. Alapvető hasonlóság, hogy minden táska rendelkezik egy fő tárolórekesszel és számtalan egyéb, kisebb zsebbel. Még a legegyszerűbb kis táskák is biztosítanak tárolást a szűrőknek, memóriakártyáknak, tartalék akkumulátoroknak és az egyéb kiegészítőknek. A nagyobb méretű oldaltáskák illetve rendszerint a hátizsákok már elég helyet biztosítanak egy portrémarkolattal szerelt DSLR váznak és plusz 2-3 tartalék objektívnek, rendszervakunak és akár egy laptopnak is. Fontos, hogy a főrekesz általában szivacsos elválasztólapokkal teljesen tesreszabható. Így saját igényeinknek megfelelően alakíthatjuk ki a táska belsejét. Külsejük vízlepergető tulajdonsággal bír, ami megóvja felszerelésünket a ráfröccsenő víztől vagy egy hirtelen kialakuló gyors záportól. Anyagukat tekintve erős, tartós szövetből készülnek. Belsejük párnázott, puha pamut anyag. Nyitási irányt tekintve létezik felül, oldalt vagy előről nyitható modellek. A modern gyártók már szem előtt tarják az ergonómiát és a sokoldalú használhatóságot.

A táskaválasztás szempontjai, azaz melyik a nekünk való variáció?

Teljesen más szempontok alapján választ táskát magának az a hobbyfotós aki csak alkalmanként veszi elő a felszerelését és máshogy dönt egy fotózásból élő vállalkozó. A hobby vagy amatőr fotósok elsődleges szempontjai a design és a könnyű kezelhetőség. Ugyanezen szempontok figyelembe vétele mellett a profiknak rengeteg tárolókapacitásra, maximális védelemre és praktikumra van leginkább igényük. Léteznek egy DSLR vagy MILC és egy alapobjektív hordozására alkalmas, úgynevezett pisztolytáskák. Előnye a kis méret és a csekély súly. Pár apró kiegészítő még tárolható bennük, de tárolókapacitásuk véges. Derékövre felfűzhetőek így képesek a terhet levenni a gerincről. Változatos színben és minőségben találkozhatunk velük. A másik nagy szegmens és talán a legnagyobb kereskedelmi volumennel bíró csoport az oldaltáskák vagy válltáskák csoportja. Kétségkívül ezek a típusok a legdivatosabb és legstílusosabb fotós kiegészítők. Az arany középút a kis méretű pisztolytáska és egy gurulós kameratáska/bőrönd között. Kellően nagy tárolókapacitással rendelkeznek ahhoz, hogy lehetőleg a legkülönfélébb szituációkra is felkészültek lehessünk. Tartalék objektív(ek)nek is jut hely, de a rendszervakut sem kell otthon hagynunk. Változatos színekkel, stílussal és kialakítással találkozhatunk. Jellemző tulajdonságuk, hogy egyik vállunkon hordva vagy a másikon átvetve is viselhetjük. Ilyenkor az állítható vállpánt keresztben fut a mellkasunkon, lényegesen nagyobb biztonságot nyújtva a felszerelésünknek. A nagy méretű hátizsákok és gurulós táskák már inkább a professzionális felhasználók mindenre kiterjedő igényeit elégítik ki. Aki rendezvényfotósként vagy alkalmazott fotográfusként dolgozik, annak elengedhetetlen kellékei ezek a "mobil raktárak". Több gépváz, számos objektív, laptop, akkumulátorok, szűrők és egyéb eszközök kapnak dedikált helyet ezekben. Fontos, hogy minden helyzetre fel tudjunk készülni, legyen mindenből tartalék és munka közben ne érhessen minket meglepetés. Akik fizetett fotográfusként dolgoznak, azoknak egyszerűen más nem is jöhet számításba. A nagy tárolókapacitás, a számos funkcionális megoldás, a praktikum és a védelem a legfőbb ismérve egy profi hátizsáknak.

GENESIS - Stílus, design, elegancia

A meike.hu kínálatában megtalálhatók a Genesis modelljei. Elmúltak már azok az idők, amikor egy fotós táska vagy egy hátizsák csak szürke vagy fekete lehet. A GENESIS táskák üde színvilággal, modern formavilággal és egyedi stílussal ötvözik a biztonságot és sokoldalúságot. Merész vonalvezetés, elegáns megjelenés és fiatalos színek jellemzik kollekciójukat. A válltáskák nagyon népszerűek a fotósok körében. A felszerelés védelme és testreszabhatósága elsődleges szempont, de immár nagy hangsúlyt kapott a megjelené is. A Michigan, a Boston vagy épp az Olive Bag mind olyan típusok, mellett biztosan nem mennek el az emberek érzelmek nélkül. Megjelenésre hangolva, biztonsággal átszőve!

Kreativitásra fel!!!Nem találod amit keresel? IDE KATTINTVA írd meg kívánságod, és első helyen kezeljük kérésed!