HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL

Saját raktárkészlet!
Raktárkészlet:
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
HOYA digital filter kit II 40,5 mm-es szűrőkészlet, UV, ND, CPL
Saját raktárkészleten!
17 990 Ft (Nettó: 14 165 Ft)

HOYA 40,5 mm-es szűrőkészlet, digital filter kit II, UV szűrő, cirkuláris polárszűrő(CPL), semleges szürke szűrő (ND)

 

HOYA - A különbség egyértelmű!

INGYENES szállítás 30.000.- Ft felett!

 


 

 

Részletek

Fotózásaink során számos olyan helyzet adódhat, ami nagyban megnehezíti a kívánt eredmény elérését. Túl sok a fény, nagyon "laposak" a színek, csillogó felületekkel tarkított a téma vagy éppen nagy fényérték különbségek vannak az általunk megörökíteni kívánt képkockán. Ilyen és hasonló esetekben nagyon hasznos segítség egy megfelelő szűrő, amit az objektív elé, a szűrőmenetbe tekerve tudunk alkalmazni. A szűrők segítségével számtalan fototechnikai probléma megoldható, azonban minden feladatra más-más filter használatos.

A HOYA digital filter kit csomagjában a 3 legnépszerűbb és tulajdonképpen nélkülözhetetlen szűrőt tudjuk megvásárolni az objektívünk szűrőmenetének megfelelő méretben. A készlet tartalmaz egy UV(C), egy cirkuláris polár- (CPL) és egy semleges (ND) szűrőt.

 

UV(C) szűrő:

Az UV szűrő egy gyakorlatilag átlátszó üveg, aminek nincs optikai hatása az elkészült képre, mégis az egyik leggyakrabban használt szűrőtípus. De miért is? Eredete visszanyúlik a filmes fényképezőgépek korára, mivel a negatívok igen érzékenyek voltak a fény egy bizonyos hullámhosszaira. Erős fényben, nagy UV sugárzás közben lilás elszíneződés volt megfigyelhető az elkészült felvételeken. A digitális szenzorok térhódításával ez a jelenség a minimálisra csökkent, csupán nagyon extrém esetekben jelentkezhet lilás színi eltolódás digitális felvételeken. A gyártók immár eredetileg egy másodlagos funkciót emelnek ki és fejlesztettek az évek során. Ez pedig az objektívek fizikai védelme. Mivel optikai befolyása nincs az elkészült felvételekre ezért az elkészült kép minőségére nincs hatással. Azonban a használójának egy nagyfokú biztonságot ad a drága, bizonyos esetekben több 10 vagy éppen több 100ezer forintos objektívekkel való fényképezés során. Folyamatos használat mellet jelentősen csökken az objektívbe jutó szennyeződések és por mennyisége. Elsődleges fizikai védvonalat alkot a drága felszerelésünk megóvása érdekében. A legújabb gyártási technológiák már lehetővé teszik a pára- és az olajtaszító rétegek felvitelét is. Érdemes jobb minőséget választani, mivel az alsó kategóriás darabok igenis befolyásolják a képünk minőségét felesleges bosszúságot okozva nekünk.

 

ND (Neutral Density) vagy semleges szürke szűrő:

A fotósok és videósok többsége nagyon sok pénzt költ arra, hogy minél fényerősebb objektíveket vásároljon, hogy minél kevesebb fényben tudjon fotózni. Azonban akad egy másik véglet, amikor túl sok fény éri az érzékelőt és a megfelelő hatás már nem érhető el pl. rekeszeléssel vagy a záridő csökkentésével. Ilyenkor tesz hasznos szolgálatot egy olyan szűrő, amivel csökkenthetjük az érzékelőre jutó fény mennyiségét. A kevesebb bejutó fény mellett alkalmazhatunk tágabb rekeszt vagy hosszabb záridőt, attól függően, hogy a háttér vagy a téma elmosása vele a célunk. A szűrők jelölése ND2-től nagyjából ND1000-ig használatos. Az ND után álló szám, határozza meg, hogy a filter fény mennyiségének hányad részét engedi át. Egy ND2 szűrő a fény 1/2-ed (tehát 50%-át), egy ND4 a fény 1/4 (azaz 25%-át), egy ND8 s fény 1/8-át (azaz 12,5%-át), stb. engedi át. Lágyan úszó felhők, fátyolos vízesések, tükörsima nappali vízfelületek leképezésének nélkülözhetetlen eleme. Videósok számára is nélkülözhetetlen, ugyanis nem mindegy, hogy milyen másodpercenkénti képkockaszámhoz milyen záridő társul majd. Létezik változtatható , úgynevezett VND (Vari ND) szűrők, melyek két ND érték között fokozatmentes állíthatóságot tesznek lehetővé 2 ND szűrő egymáson való elforgatásával. (PL. ND2-100)

 

CPL Cirkuláris polárszűrő:

A cirkuláris polárszűrő a fény beesési szögét - polarizációját - változtatja meg, így lehetővé téve pl. csillogó felületek (pl. vízfelület, üveg) vagy túlvilágított részek helyes expozícióját. Számos alkalmazási területe létezik, de talán az égbolt kékjének kiemelése a legelterjedtebb. Ködös, párás, szmogos fotózási környezetben szépen ki lehet vele "tisztítani" a képet, borús időben és esőben is új dimenziókat nyit meg. Polárszűrő használatával szinte beláthatunk a víz alá és drámaibb hatásokat érhetünk el képeinken.

 

A HOYA készletében egyszerre vásárolható meg a 3 leggyakrabban használt szűrőtípus. A legmagasabb szintű ellenőrzéseknek és a legjobb alapanyagoknak köszönhetően méltán tartozik a HOYA a szűrőgyártás elit osztályába.

 

A készlet tartalma:

- 40,5 mm-es UV (C) szűrő

- 40,5 mm-es CPL cirkuláris polárszűrő

- 40,5 mm-es ND8-as semleges szürke szűrő

- tároló tok

Adatok
Gyártó
HOYA
Garancia
12 hónap
Szűrőmenet átmérő
40,5 mm
Cikkszám
YKITDG040
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Most akciós áron juthat hozzá a HOYA minőségi szűrőihez, szűrőkészleteihez: