HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm

ÚJ
Saját raktárkészlet!
Raktárkészlet:
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
HOYA R72 Infravörös szűrő 72mm
Utolsó darab!
37 490 Ft (Nettó: 29 520 Ft)

HOYA IR72 infravörös szűrő 72mm-es szűrőmenettel. Amennyiben érdekel az infravörös fotózás, akkor az IR72-es széria kiváló társad lesz az elképzeléseid megvalósításában. Fotózz a láthatatlan fény birodalmában!

HOYA - A különbség egyértelmű!

Ezt a termékünket INGYENESEN szállítjuk!


 

 

Részletek

A látható fényspektrum hullámhosszai, amit a szabad szemmel látunk, kb. 380 nm-től 740 nm-ig terjednek. Ezen tartomány előtt az ultraviola fény, utána pedig az infravörös tartomány található, amelyeket mi, emberek nem látunk.

 

Azonban az, hogy ezt a fényt a szemünkkel nem látjuk, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. A HOYA R72 infravörös szűrő  segítségével a kamera képesvé válik az infravörös spektrumon át látni a dolgokat, így teljesen új lehetőségeket nyitva meg a színekkel való játékhoz. Rendkívül érdekes, néha lenyűgöző, és kétségtelenül igazán kreatív eredményeket hozhat a szűrő alkalmazása. 

Fotó: Colins Ryan Forrás: https://hoyafilter.com/product/r72_infrared/

Hogyan működik az IR72-es infravörös szűrő?

A filter nem engedi át a 740 nm előtti hullámhosszokat. Kizárólag csak a magas hullámhosszú vörös és infravörös tartományban lévő fényt engedi be a lencsén keresztül. 760 nm-től 860 nm-ig a fényáteresztési arány 95%.

Mivel az infra fény kizárólag a vörös szín spektrumában található, az összes kép egész területe is különböző vörös árnyalatokban jelenik meg. Ahhoz, hogy az IR fotózásra jellemző fekete-fehér stílust elérjük, fontos a megfelelő fehéregyensúly beállítása, mielőtt a képet utólag fekete-fehérré alakítjuk át. A nagy különbség itt az, hogy a fekete-fehér kontraszt eltér a tipikus kamera beállításoktól vagy a szűrő nélküli felvétel utólagos feldolgozásától. Más képrészek lesz világos tónusúak és más területek közelítenek a sötéthez.

Fotó: Andres Paabos Forrás: https://hoyafilter.com/product/r72_infrared/

A haladó fotósok még tovább mehetnek, és egy olyan színes utófeldolgozási technikát alkalmazhatnak, amit "hamis színek" néven ismerünk, hogy egyedi eredményeket érjenek el, amelyek csak IR szűrővel lehetségesek.

Fotó: Antony Zacharias Forrás: https://hoyafilter.com/product/r72_infrared/

Az IR72 szűrő digitális tükör olyan nélküli (MILC) és tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépekhez lett speciálisan kifejlesztve, melyek képérzékelő szenzorai nem tartalmaznak infra blokkolót. Kombinálható további szűrőkkel (pl. színszűrőkkel vagy ND szűrőkkel) melyek használata további vizuális effektet helyez a képre, ezzel még izgalmasabb és egyedibb látásmód valósítható meg.

Adatok
Gyártó
HOYA
Garancia
12 hónap
Szűrő tipusa
IR
Szűrőmenet átmérő
72 mm
Cikkszám
Y1IR72072
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!